Tarihçe

Okulumuz Cumhuriyet tarihinin ilk açılan okullarından birdir. 1929 yılında Gündüz Erkek Mektebi olarak eğitim-öğretime başlamıştır. 1976 yılında köyümüzde bir ortaokul denemesi yapılmış Başdervişli Köyü Ortaokulu açılan bu okul 5 yıl eğitim-öğretim yaptıktan sonra öğrenci sayısının azlığından dolayı 1981 yılında kapanmıştır. Okulumuz 1997 yılına kadar Başdervişli Köyü ilkokulu olarak eğitim öğretime devam etmiştir.

1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında sekiz yıllık zorunlu eğitime geçilmesiyle birlikte Başdervişli İköğretim Okulu adını almıştır. Aymı yıl taşımalı sistemle eğitim öğretime geçmiş ve civar köylerden öğrencilerimize de eğitim öğretime vermeye başlamışıtır. Okul binasının yetersiz kalmasıyla 2001 yılında mevcut 12 derslik kapasiteli binasına geçilmiş halen bu binada eğitim öğretim devam etmektedir.